“Panggilan tak berjawab, rupanya dia dah mati…”

AMPANG: Rasa pelik selepas rakan sekerja yang gagal dihubungi sejak semalam, akhirnya terungkai apabila mayat lelaki itu ditemui dalam bilik di rumah sewanya di Taman Muda, di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohd Azam Ismail, berkata polis menerima laporan penemuan mayat itu pada jam 8.59 pagi.

Susulan itu, katanya, polis bersama pasukan bomba dan pasukan perubatan dari Hospital Ampang ke lokasi kejadian.

“Siasatan mendapati, saksi iaitu rakan sekerja menghubungi lelaki berusia 39 tahun itu sejak petang semalam (kelmarin) tetapi gagal dijawab.

“Berikutan itu, rakannya pergi ke bilik sewa mangsa dan mendapati pintu berkunci lalu meminta bantuan pihak bomba untuk memecahkan pintu berkenaan.

“Selepas pintu dibuka, mangsa ditemui terbaring dan tidak sedarkan diri. Pasukan perubatan mengesahkan mangsa sudah meninggal dunia,” katanya.

Mohd Azam berkata, pemeriksaan pada tubuh mangsa tidak menemui sebarang unsur jenayah.

Katanya, mayat mangsa dihantar ke Hospital Ampang untuk bedah siasat dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut (SDR) sementara menunggu laporan bedah siasat.

Terdahulu, pasukan bomba dilaporkan menemui mayat dalam sebuah rumah kedai di Taman Muda, di sini.

Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Selangor, Mohamadul Ehsan Mohd Zain berkata, pihaknya menerima panggilan bagi khidmat membuka pintu rumah berkunci pada jam 9.01 pagi.

Pasukan bomba membuka pintu menggunakan peralatan khas sebelum menemui mayat seorang lelaki dalam keadaan terbaring di lantai dalam bilik tidur.

Bagikan artikel ini:

Tinggalkan komentar